Het bier Oude Geuze van de Belgische brouwerij Oud Beersel heeft tijdens de 21e editie van de Australian International Beer Awards de hoofdprijs in de wacht gesleept. Het Vlaams-Brabantse geuzebier won eveneens goud in de categorie 'Lambic' en rijfde ook de trofee binnen van 'Best Belgian & French Style Ale'.

De afgelopen jaren vielen de Oude Geuze van Oud Beersel tijdens bierwedstrijden al meerdere keren in de prijzen in specifieke deelnamecategorieën. Zo werd het bier in 2007 door het magazine Beers of the World uitgeroepen tot 'The World Best Gueuze". Het is echter de eerste keer dat de brouwerij een internationale topaward wint. Aan de Australische bierwedstrijd namen 1.490 bieren van 277 brouwerijen uit 35 landen deel.

Brouwerij Oud Beersel werd in 1882 opgericht. Na een sluiting in 2002 nam Gert Christiaens in 2005 de brouwerij over met als doel de traditionele lambiekbieren voor de komende generaties te beschermen. Die bieren zijn nu terug in volle opmars, zowel in het binnen- als buitenland. “Het doet deugd te zien dat onze inzet voor de lambiekbieren geapprecieerd wordt en dat een Oude Geuze als beste bier uitgeroepen wordt over alle bierstijlen heen, wereldwijd”, aldus een verheugde Christiaens.

Bron : Belga